• Partner strategiczny:

Zielona sałatka z kuskusu

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus Melvithttp://melvit.pl/products/kasza-kuskus-350-g/
  • dwie szklanki wywaru warzywnego
  • 1 zielona papryka
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • łyżeczka pieprzu zielonego w zalewie
  • łyżeczka kaparów
  • 4 łyżki oleju z migdałów
  • ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka czerwona
  • łyżka wyciśniętego soku z cytryny
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka miodu

Jak przygotować:

Kuskus zalewam gorącym wywarem i zostawiam pod przykryciem na około 15 minut.
Paprykę myję i szatkuję w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obieram i kroję na drobno.
Pieprz z zalewy szatkuję lub rozgniatam na mniejsze kawałki. Miód mieszam z olejem, czosnkiem, cebulą, cytryną i sosem sojowym. Natkę szatkuję drobno.
Do nabranej kaszy dodaję pozostałe składniki, porządnie mieszam i zalewam mieszanką oleju, cytryny i miodu. Serwuję na świeżo.

Smacznego!

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak