• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Wiosenny przepis w rytmie #mynowaste z mieszanką Trendy Lunch z marchewką

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • 1/2 torebki ugotowanej mieszanki Trendy Lunch z marchewką garść pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki w łupinach
  • 3 upieczone poprzedniego dnia marchewki 
  • 1 grillowana kukurydza słodka
  • łyżka masła klarowanego 
  • sok wyciśnięty z 1/4 limonki
  • garść rukwii wodnej
  • 1/2 łyżeczki przyprawy sabji masala lub po prostu świeżo mielony pieprz i sól

Jak przygotować:

Czosnek obieram i szatkuję na drobno. Pomidorki kroję na połówki, grillowaną kukurydzę na krążki, ziemniaki na łódeczki, pieczoną marchewkę na mniejsze części.

Na patelni rozgrzewam masło klarowane, dodaję przyprawy i podsmażam na wysokim ogniu ziemniaki z czosnkiem i krążki kukurydzy. Następnie dodaję kawałki pieczonej marchewki, połowę ugotowanej mieszanki Trendy lunch i pomidorki – wszystko razem smażę przez dosłownie 5 minut. Serwuję na ciepło ze świeżą ruwkią wodną, polane sokiem s limonki i ewentualnie z odświeżającym jogurtem.  Bardzo lubię takie resztkowe dania, dosmaczam je wg uznania i wcinam ze smakiem tę niesamowitą mieszankę tekstur i smaków.

Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe