• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Sałatka Trendy Lunch z pieczonymi batatami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Bataty obieramy, kroimy w kostkę, oblewamy oliwą i oprószamy solą. Mieszamy i wykładamy na brytfankę z papierem do pieczenia. Pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni. TL gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Szpinak myjemy i siekamy niezbyt drobno. Awokado kroimy na kostkę. Ugotowaną mieszankę komosy mieszamy z batatami, szpinakiem, awokado i żurawina. Przygotowujemy sos mieszając razem wszystkie składniki. Oblewamy sałatkę przed samym podaniem.

Na sos:

  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • 1 i ½ Musztardy dijon
  • ½ łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • ½ szklanki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe