Przepis na bataty faszerowane Trendy Lunch z soczewicą

Bataty faszerowane Trendy Lunch z soczewicą

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania batatów faszerowanych Trendy Lunch z soczewicą:

Batata dokładnie myjemy, kroimy na pół, smarujemy oliwą i pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni. Cebulę obieramy, kroimy  w kostkę, smażymy na rozgrzanej oliwie do zarumienienia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, a po chwili dodajemy zawartość saszetki. Smażymy wszystko przez chwilę, dodajemy passatę, mleczko oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości kaszy i soczewicy. Gotowy farsz nadkładamy do batatów. Podajemy posypane świeżą kolendrą. 

Przepis na bataty faszerowane Trendy Lunch z soczewicą
Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie