• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Bataty faszerowane Trendy Lunch z soczewicą

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Batata dokładnie myjemy, kroimy na pół, smarujemy oliwą i pieczemy do miękkości w temperaturze 200 stopni. Cebulę obieramy, kroimy  w kostkę, smażymy na rozgrzanej oliwie do zarumienienia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, a po chwili dodajemy zawartość saszetki. Smażymy wszystko przez chwilę, dodajemy passatę, mleczko oraz przyprawy. Gotujemy do miękkości kaszy i soczewicy. Gotowy farsz nadkładamy do batatów. Podajemy posypane świeżą kolendrą. 

Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe