Przepis na placuszki z Trendy Lunch quinoa

Placuszki z Trendy Lunch quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania placuszków z Trendy Lunch quinoa:

Cukinię ścieramy na tarce, obsypujemy solą i zostawiamy na 15 minut by puściła wodę. TL z quinoa gotujemy według wskazań na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Cukinię odciskamy dokładnie na sitku, wrzucamy do miski. Dodajemy jajko, posiekaną bazylię, 4 łyżki ugotowanej komosy oraz mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, smażymy placuszki z obu stron do zarumienienia. Podajemy!

Przepis na placuszki z Trendy Lunch quinoa
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie