Wiosenny przepis w rytmie #mynowaste z mieszanką Trendy Lunch z marchewką
Składniki:
- 1/2 torebki ugotowanej mieszanki Trendy Lunch z marchewką garść pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 3-4 ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki w łupinach
- 3 upieczone poprzedniego dnia marchewki
- 1 grillowana kukurydza słodka
- łyżka masła klarowanego
- sok wyciśnięty z 1/4 limonki
- garść rukwii wodnej
- 1/2 łyżeczki przyprawy sabji masala lub po prostu świeżo mielony pieprz i sól
Sposób przygotowania wiosennego przepisu w rytmie #mynowaste z mieszanką Trendy Lunch z marchewką:
Czosnek obieram i szatkuję na drobno. Pomidorki kroję na połówki, grillowaną kukurydzę na krążki, ziemniaki na łódeczki, pieczoną marchewkę na mniejsze części.
Na patelni rozgrzewam masło klarowane, dodaję przyprawy i podsmażam na wysokim ogniu ziemniaki z czosnkiem i krążki kukurydzy. Następnie dodaję kawałki pieczonej marchewki, połowę ugotowanej mieszanki Trendy lunch i pomidorki – wszystko razem smażę przez dosłownie 5 minut. Serwuję na ciepło ze świeżą ruwkią wodną, polane sokiem s limonki i ewentualnie z odświeżającym jogurtem. Bardzo lubię takie resztkowe dania, dosmaczam je wg uznania i wcinam ze smakiem tę niesamowitą mieszankę tekstur i smaków.