Trendy Lunch z dynią na białym winie
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch pęczak, bulgur i soczewica zielona Melvit
- plaster korzenia imbiru
- 1 ząbek czosnku
- gałązka rozmarynu
- łyżka masła klarowanego
- sól i świeżo mielony pieprz do smaku
- 1/4 szklanki białego, pół słodkiego wina
- 1/4 niedużej dyni hokkaido
- garść poszatkowanej zielonej kolendry
Sposób przygotowania Trendy Lunch z dynią na białym winie:
Czosnek rozgniatam, obieram i szatkuję na drobno. Saszetkę z Trendy Lunch rozcinam. Dynię myję i kroję na mniejsze kawałki.
W rondlu rozgrzewam gałązkę rozmarynu, masło klarowane, dynię, zawartość saszetki Trendy Lunch, czosnek, pieprz, plaster imbiru i sól do smaku. Mieszam i podsmażam całość przez około 5 minut, dolewam 3/4 szklanki wody i 1/4 szklanki wina. Gotuję, aż całość wchłonie cały płyn.
Podaję na ciepło z poszatkowaną, pachnącą kolendrą…lekko ostre i niesamowicie sycące!