• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Rozmarynowa dynia pieczona z fetą

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Dynię myjemy i kroimy na średniej grubości plastry lub w dużą kostkę. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, igiełki rozmarynu, szczyptę soli i oliwę. Dokładnie wszystko mieszamy i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni, a saszetkę TL z quinoa gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Pieczemy dynię ok 20 minut, na 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy pokruszoną fetą. Po wyjęciu posypujemy ugotowaną mieszanką z quinoa. Podajemy.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe