• Partner strategiczny:

Pieczona dynia z sosem i Crispy Indie

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 mała dynia hokaido
  • Olej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka tahini
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Crispy India Melvit
  • Do podania sezam, natka pietruszki

Przygotowanie:

Dynię myjemy, kroimy na podłużne kawałki, smarujemy olejem i pieczemy w 200 stopniach aż zmięknie. W tym czasie przygotowujemy sos mieszając miód, tahini, musztardę i oliwę. Crispy kruszymy na drobne kawałeczki. Dynię układamy na talerzu, polewamy sosem i podajemy posypaną Crispy, sezamem i posiekaną natką pietruszki.

Czas przygotowania:
40
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie