• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Quinoa trio z dynią i parmezanem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Gotujemy mieszankę TL w 1 i ½ szklanki wody z dodatkiem ½ łyżeczki soli. Przykrywamy gdy wsiąknie całą wodę i odstawiamy na czas przygotowania dyni.

Na patelni rozpuszczamy masło, cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle. Oprószamy solą. Gdy się zarumieni dodajemy posiekany czosnek oraz pokrojoną w małą kostkę dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Rozgniatamy widelcem na puree i mieszamy z ugotowaną mieszanką TL. Podajemy ze świeżym tymiankiem.

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe