• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Owsianka fitness z karmelizowaną dynią i szałwią

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Owsiankę zalewamy mlekiem lub wodą ok. 1 cm ponad płatki. Przykrywamy talerzykiem i zostawiamy na 5 minut. W tym czasie przygotowujemy dynię. Obieramy ją ze skórki i kroimy na dość małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, wrzucamy dynię i smażymy ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy miód, listki szałwii oraz przyprawy i karmelizujemy kolejne 5 minut. Po tym czasie dynia powinna być miękka. Owsiankę układamy w miseczce, układamy na niej dynie i polewamy pozostałym karmelem. Podajemy na ciepło. 

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe