• Partner strategiczny:

Tajska zupa kokosowa z ryżem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka trawy cytrynowej w przyprawie
  • ½ papryki czerwonej
  • 1 marchewka
  • ½ kopru włoskiego
  • Duża szczypta pieprzu cayenne
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól, pieprz
  • 1,5 litra wody lub bulionu
  • 240 ml mleczka kokosowego
  • 1 torebka Trendy Lunch z ryżem basmati
  • 2 łyżki oleju

Jak przygotować:

W garnku rozgrzej olej. Posiekaj szalotkę, imbir, czosnek i wrzuć na rozgrzany olej razem z przyprawami (trawą cytrynową, kurkumą, cayenne, solą i pieprzem). Smaż co chwilę mieszając. Marchewkę obierz i pokrój w drobną zapałkę. Paprykę pokrój w drobną kostkę, koper posiekaj w piórka. Dorzuć wszystko do garnka, podsmaż przez chwilę i zalej wodą lub bulionem. Gotuj przez ok. 20 minut. Zalej mleczkiem kokosowym i gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku w razie konieczności. Podawaj z ugotowanym TL z ryżem.

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe