• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Buraczany Trendy Lunch ze smażoną śliwką

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

(na 1- 2 porcje) 

Śliwki myję i dryluję, cebulę kroję na pióra. 2-3 śliwki zostawiam do serwisu resztę kroję na mniejsze części. Na patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim cebulę, dorzucam śliwki i duszę przez chwilę pod przykryciem. Zdejmuję przykrywkę, podlewam całość syropem klonowym i pozwalam się karmelizować. Na koniec podlewam winem, gotuję przez kilka chwil i mieszam z ugotowanym Trendy Lunchem. Podaję na ciepło, z łyżką jogurtu naturalnego i chętnie ze świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Można do tego dania dodać listki bazylii tajskiej alb te drobne greckie. Zdarza mi się dorzucić do smażenia śliwek rozmaryn, nadaje naprawdę pysznego aromatu.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe