• Partner strategiczny:

Kapusta duszona ze śliwkami i Trendy Lunch z pęczakiem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 saszetki Trendy Lunch z pęczakiem i kapustą
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 duża cebula
  • 6 śliwek suszonych
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • sól ,pieprz i cukier trzcinowy do smaku

Przygotowanie:

W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i dodajemy przyprawy oprócz majeranku. Po chwili dorzucamy pokrojone w kosteczki śliwki. Smażymy. Następnie wrzucamy zawartość saszetek TL i dodajemy odciśniętą i poszatkowaną kapustę. Zalewamy 2 szklankami wody i dusimy co jakiś czas mieszając. W razie konieczności podlewamy wodą by kasza się ugotowała. Pod koniec dodajemy majeranek. Mieszamy i podajemy na stół wigilijny.

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie