• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Tartaletki z Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Zawijamy w folię i schładzamy w lodówce przez ok.30 minut. W tym czasie na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę razem z liściem i zielem angielskim. Oprószamy dodatkowo solą. Gdy się zarumieni wyciągamy liść i ziela, a wrzucamy pokrojone w małe kawałki śliwki. Chwilę smażymy. Dodajemy do TL i mieszamy. W razie konieczności doprawiamy solą i pieprzem. Z lodówki wyjmujemy ciasato i rozwałkowujemy. Natłuszczamy 6 foremek do małych tartaletek i wykładamy ciastem. Nakłuwamy widelcem. Przykrywamy papierem do pieczenia, wsypujemy cieciorkę lub groch dla obciążęnia. Pieczemy 15 minut w 190 stopnich. Po tym czasie wyjmujemy i nakładamu przygotowany farsz. Zapiekamy jeszcze 10 minut. Podajemy.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe