• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Sałatka z komosą ryżową i serem haloumi

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 100 g sera haloumi
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • 80 g mixu sałat
  • 1 saszetka Trendy Lunch z komosą ryżową
  • Na sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka tahini
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
  • Szczypta soli i pieprzu

Jak przygotować:

TL z komosa gotujemy według wskazówek na opakowaniu i studzimy. Ser halomi kroimy w 0,5 cm plastry i podsmażamy z obu stron na suchej patelni do zarumienienia. W tym czasie w misce układamy mix salat, dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Posypujemy ugotowaną komosą i układamy na wierzchu podsmażony ser haloumi. Szykujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki. Polewamy nim sałatkę przed podaniem. Smacznego!

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe