Sałatka z komosą ryżową i serem haloumi
Składniki:
- 100 g sera haloumi
- Garść pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- 80 g mixu sałat
- 1 saszetka Trendy Lunch z komosą ryżową
- Na sos:
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka tahini
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
- Szczypta soli i pieprzu
Sposób przygotowania sałatki z komosą ryżową i serem haloumi:
TL z komosa gotujemy według wskazówek na opakowaniu i studzimy. Ser halomi kroimy w 0,5 cm plastry i podsmażamy z obu stron na suchej patelni do zarumienienia. W tym czasie w misce układamy mix salat, dodajemy pokrojone na ćwiartki pomidorki i pokrojoną w piórka czerwoną cebulę. Posypujemy ugotowaną komosą i układamy na wierzchu podsmażony ser haloumi. Szykujemy sos mieszając ze sobą wszystkie składniki. Polewamy nim sałatkę przed podaniem. Smacznego!