• Partner strategiczny:

Mocno grzybowy lunch do natychmiastowego zakochania

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Suszone grzyby wrzucam do młynka i robię z nich puder, osobiście używam młynka do kawy w którym nigdy kawa nie została zmielona 😉

Natkę myję, osuszam i szatkuję na drobno.

W garnku rozpuszczam łyżeczkę masła klarowanego i podprażam na nim gałązkę tymianku. Dwie torebki rozcinam nożyczkami, zawartość dodaję do garnka i podsmażam 5 minut. Na koniec zalewam dwiema szklankami wody i pozwalam, żeby trendy lunch wchłonął całą wodę.

Na patelni rozgrzewam pozostałe masło, wsypuję do niego puder grzybowy, podsmażam przez około 5 minut cały czas mieszając, dosmaczam sosem sojowym lub solą.  Gotowe wlewam do garnka z ugotowanym Trendy Lunch, dodaję poszatkowaną zieleninę, mieszam, serwuję i zakochuję się w tym głębokim smaku bez reszty!

Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe