Przepis na łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania łazanek z kapustą i grzybami:

Mąkę umieść w misce, zrób wgłębienie, wbij jajko i mieszaj widelcem wlewając powoli wodę. Wyrób elastyczne ciasto (ok. 5 minut) i odstaw na 15 minut. Po tym czasie ciasto podziel na mniejsze części, wałkuj niezbyt cienko i tnij na małe kwadraty. Gotuj w osolnej wodzie przez ok. 1-2 minut. Wcześniej możesz przygotować kapustę z pieczarkami. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pokjoroną w kostkę cebulę, dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, smaż do zarumienienia. Po tym czasie dorzuć opłukaną wcześniej kapustę i smaż kolejne 5 minut, dopraw solą, pieprzem i sosem sojowym. Podlej bulionem i gotuj aż odparuje. Wymieszaj w ugotowanym makaronem i podaj obsypane posiekaną natką pietruszki.

Przepis na łazanki z kapustą i grzybami
Czas przygotowania:
50 min
Ilość porcji:
3
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie