Przepis na gulasz z ciecierzycą i bakłażanami mini

Gulasz z ciecierzycą i bakłażanami mini

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania gulaszu z ciecierzycą i bakłażanem mini:

Bakłażany kroimy na plastry, obsypujemy solą i odstawiamy. Cebulę podsmażamy na oleju, oprószamy solą. Gdy się ładnie zeszkli dodajemy posiekany czosnek oraz paprykę wędzoną. Podsmażamy. Dodajemy opłukane i oszuszone bakłażany i smażymy razem ok 5 minut. Zalewamy passatą, dodajemy ciecierzycę i gotujemy ok. 20 minut. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z ugotowanym ryżem, obsypane obficie posiekaną natką pietruszki w towarzystwie limonki.

Przepis na gulasz z ciecierzycą i bakłażanami mini
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie