• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Faszerowany bakłażan z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Bakłażana przekrajamy wzdłuż na pół. Nacinamy miąższ, oblewamy obficie oliwą, oprószamy solą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20-30 minut aż zmięknie. W tym czasie na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę pokrojoną w piórka, gdy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek a chwilę po nim umyte i pokrojone w plasterki grzyby. Smażymy aż się zarumienią. Dodajemy TL oraz posiekaną natkę pietruszki i mieszamy. Gdy bakłażan będzie miękki wykładamy do na talerz, wydrążamy część miąższu i dodajemy na patelnię z gotowym farszem, mieszamy i wykładamy farsz na bakłażany. Posypujemy natką i ziarenkami granatu.

Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe