• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Chrupiąca sałatka ze słodkim Quinoa trio i krwistą pomarańczą

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Szpinak myję i suszę na cedzaku. Pomarańczę myję i kroję na 2-3 plastry, razem ze skórką. Gruszkę myję i odkrawam z niej gruby plaster. 

Na patelni rozgrzewam masło klarowane i przesmażam na wysokim ogniu plastry gruszki i pomarańczy, na końcu podlewając łyżeczką syropu imbirowego. 

Miód mieszam z sokiem wyciśniętym z pozostałej części pomarańczy i z utartym czerwonym pieprzem.

Szpinak wykładam na głębszy talerz, posypuję ugotowaną Quinoa Trio, wykładam podsmażoną gruszkę i krwiste pomarańcze na koniec polewając sosem miodowym. 

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe