• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Frittata z Trendy Lunch z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 50 g Trendy Lunch z quinoa
  • 1 mały por
  • 2 spore garście szpinaku świeżego (ok.150 g)
  • 6 jajek
  • ½ szklanki mleka
  • Sól, pieprz
  • 30 g sera twardego, np. parmezan
  • 1 łyżka masła klarowanego (do smażenia)

Jak przygotować:

W garnku zagotowujemy 250 ml wody, wrzucamy TL i gotujemy aż wsiąknie wodę. Zostawiamy pod przykryciem na 10 minut, studzimy. Por kroimy w pióra, wrzucamy na rozgrzaną z masłem patelnię, oprószamy solą i smażymy na wolnym ogniu. Gdy zmięknie dorzucamy szpinak i smażymy do momentu aż zwiędnie. Studzimy. W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, dodajemy quinoa, starty na tarce ser oraz por ze szpinakiem, oprószamy solą i pieprzem. Wlewamy do naczynia żaroodpornego obtłuszczonego, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30-35 minut. Podajemy na ciepło, ale dobrze smakuje również na zimno.

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe