• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Paprykarz z quinoa

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

TL z quinoa gotujemy do miękkości ok. 15 minut. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Cebulę kroimy bardzo drobno, na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, oprószamy ją solą i smażymy. Gdy lekko się przyrumieni dodajemy paprykę i koncentrat. Smażymy jeszcze chwilę. Ugotowane i ostudzone warzywa ścieramy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy do ugotowanej quinoa. Mieszamy, dodajemy cebulę z patelni, wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe!

Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe