Gulasz z ciecierzycą i bakłażanami mini
Składniki:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- Sól, pieprz
- 5 bakłażanów mini
- 500 ml passaty
- 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy Melvit
- Natka pietruszki
- 1 saszetka Trendy Lunch z ryżem
Sposób przygotowania gulaszu z ciecierzycą i bakłażanem mini:
Bakłażany kroimy na plastry, obsypujemy solą i odstawiamy. Cebulę podsmażamy na oleju, oprószamy solą. Gdy się ładnie zeszkli dodajemy posiekany czosnek oraz paprykę wędzoną. Podsmażamy. Dodajemy opłukane i oszuszone bakłażany i smażymy razem ok 5 minut. Zalewamy passatą, dodajemy ciecierzycę i gotujemy ok. 20 minut. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z ugotowanym ryżem, obsypane obficie posiekaną natką pietruszki w towarzystwie limonki.