Trendy Lunch z sosem grzybowym
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek Melvit
- 10 prawdziwków
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 200 ml śmietanki 30%
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki do podania
- masło klarowane do smażenia
Sposób przygotowania Trendy Lunch z sosem grzybowym:
Grzyby obieramy, myjemy i osuszamy. Kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę, oprószamy solą i smażymy przez chwilę, dodajemy grzyby. Smażymy na dość dużym ogniu często mieszając przez ok. 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy ogień, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i po chwili dodajemy śmietankę.