• Partner strategiczny:

Kaszotto z grzybami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki masła + 1 do dodania na koniec
  • 150 g świeżych grzybów np. borowików
  • 2 saszetki Trendy Lunch Italy
  • ok. 0,7 l bulionu
  • Sól, pieprz
  • Natka pietruszki do podania

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w małą kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy połowę masła , wrzucamy połowę pokrojonej cebuli i smażymy na małym ogniu, po 3 minutach dodajemy czosnek i smażymy jeszcze chwilę , do czasu do czasu  mieszamy. Borowiki dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki.  Dodajemy do cebuli, oprószamy solą i smażymy na większym ogniu przez 2-3 minuty. Wykładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy resztę masła i smażymy cebulę, po chwili dodajemy Trendy Lunch Italy i przesmażamy jeszcze przez minutę.  Wlewamy dwie chochle bulionu i gotujemy na małym ogniu. Gdy całość wchłonie bulion dodajemy kolejne chochle i tak do miękkości kaszy. Pod koniec dodajemy usmażone wcześniej grzyby oraz łyżkę masła. Mieszamy dokładnie aż masło się rozpuści i zestawiamy z ognia. Podajemy z natką pietruszki.

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie