Przepis na kaszotto dyniowe z krewetkami

Kaszotto dyniowe z krewetkami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania kaszotto dyniowego z krewetkami:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę i smażymy aż się zarumieni, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze minutę po czym dosypujemy kaszę i podlewamy 1/3 bulionu i gotujemy, gdy kasza pochłonie bulion dolewamy ponownie po trochę, gdy kasza będzie już prawie miękka dorzucamy obrane krewetki i gotujemy jeszcze 5 minut. Dodajemy masło i mieszamy do rozpuszczenia Podajemy obsypane natką pietruszki lub wymieszane z natką.

Przepis na kaszotto dyniowe z krewetkami
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie