Przepis na kaszotto z bobem i pieczarkami

Kaszotto z bobem i pieczarkami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 2 saszetki kaszy kuskus perłowej
  • 1 duża cebula
  • 6 pieczarek
  • 200 g ugotowanego bobu
  • ½ małej cukinii
  • Ok. 1 l bulionu lub wody
  • Olej lub masło do smażenia
  • Natka pietruszki do podania

Sposób przygotowania kaszotto z bobem i pieczarkami:

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, smażymy cebulę oprószoną solą. Gdy się lekko zarumieni dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i cukinię, smażymy jeszcze ok. 5 minut. Wrzucamy zawartości saszetek, zalewamy bulionem lub woda (jeśli wodą to solimy ok 1 płaską łyżeczkę) i gotujemy do miękkości, pod koniec wrzucamy bób i mieszamy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Przepis na kaszotto z bobem i pieczarkami
Czas przygotowania:
30 min
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie