Mocno grzybowy lunch do natychmiastowego zakochania
Składniki:
- 2 saszetki Trendy Lunch mhammas, groszek, grzyby leśne, tymianek Melvit
- 2 szklanki wody
- 1 i 1/2 łyżki masła klarowanego lub delikatnej w smaku oliwy
- łyżka suszonych grzybów leśnych (zrobimy z niej puder)
- łyżeczka sosu sojowego tamari lub sól do smaku
- gałązka świeżego tymianku
- pęczek natki pietruszki lub koperku
Sposób przygotowania mocno grzybowego lunchu do natychmiastowego zakochania:
Suszone grzyby wrzucam do młynka i robię z nich puder, osobiście używam młynka do kawy w którym nigdy kawa nie została zmielona 😉
Natkę myję, osuszam i szatkuję na drobno.
W garnku rozpuszczam łyżeczkę masła klarowanego i podprażam na nim gałązkę tymianku. Dwie torebki rozcinam nożyczkami, zawartość dodaję do garnka i podsmażam 5 minut. Na koniec zalewam dwiema szklankami wody i pozwalam, żeby trendy lunch wchłonął całą wodę.
Na patelni rozgrzewam pozostałe masło, wsypuję do niego puder grzybowy, podsmażam przez około 5 minut cały czas mieszając, dosmaczam sosem sojowym lub solą. Gotowe wlewam do garnka z ugotowanym Trendy Lunch, dodaję poszatkowaną zieleninę, mieszam, serwuję i zakochuję się w tym głębokim smaku bez reszty!