Przepis na bliny z awokado

Bliny z awokado

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

1 szklanka mleka owsianego

1/2 szklanki mąki ryżowej Melvit

1/2 szklanki mąki gryczanej Melvit

2 jajka

1 łyżeczka suszonych drożdży

szczypta soli

Sposób przygotowania blinów z awokado:

Mleko podgrzej by było lekko ciepłe, dodaj drożdże i wymieszaj. Następnie dodaj żółtka, obie mąki, sól i wymieszaj trzepaczką. Odstaw na 30 minut. W tym czasie ubij białka ze szczyptą soli do uzyskania sztywnej piany. Dodaj do wcześniej przygotowanej masy i delikatnie wymieszaj do połączenia składników. Smaż małe bliny z łyżki masy na oleju kokosowym. Podawaj ze świeżym awokado w plastrach lub w formie pasty (rozgniecione awokado z dodatkiem soku z cytryny, soli, pieprzu i ząbku czosnku).

Przepis na bliny z awokado
Czas przygotowania:
40
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie