Szakszuka przepis

Szakszuka z Trendy Lunch

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania szakszuki z Trendy Lunch:

Treny Lunch ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną szalotkę, oprószamy solą i smażymy do zarumienienia. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy jeszcze chwilę. W międzyczasie pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Siekamy drobno lub ścieramy na tarce. Na patelnię dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili pomidory i smażymy tak ok 5 minut. Dodajemy ugotowany Trendy Lunch i mieszamy. W przygotowanym TL robimy wgłębienia i wbijamy jajka. Gotujemy/smażymy jajka do ścięcia. Podajemy całość ze świeżą natką pietruszki.

Szakszuka przepis
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie