• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Wegański niedzielny obiad „po polsku“

Autor przepisu: Ula Somow

Składniki:

Jak przygotować:

1) boczniaki zgrilluj na niewielkiej ilości tłuszczu na patelni grillowej lub zwykłej
2) na patelni podgrzej też kiszoną kapustę, która powinna lekko się zrumienić i uprażyć 
3) buraczki gotowane, tarte wymieszaj z mielonym na świeżo siemieniem lnianym i wędzoną papryką. Opcjonalnie możesz dodać łyżkę jogurtu
4) Ogórka kiszonego pokrój w dość drobną kostkę i pomieszaj z poszatkowaną w piórka cebulą
5) Trendy Lunch ugotuj zgodnie z instrukcją na opakwaniu
6) na talerz wyłóż zgrillowane boczniaki, buraczki i kaszę Trendy Lunch oraz ogórki z cebulą i kapustę kiszoną
7) Warzywa i kaszę skrop olejem lnianym 

Czas przygotowania:
40 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Ula Somow
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe