• Partner strategiczny:

USZKA Z PIECZARKAMI LUB GRZYBAMI

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Przygotowanie:

Masło rozgrzewamy na patelni, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, którą oprószamy solą. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, wrzucamy je do podsmażonej, zarumienionej cebuli. Smażymy ok 10 minut, doprawiamy do smaku.

Składniki na ciasto mieszamy w misce i wyrabiamy. W razie konieczności podsypujemy mąką. Wałkujemy, wykrawamy kółka wielkości ok 5 cm, nakładamy farsz i formujemy uszka. Gotujemy w osolonej wodzie ok.2-3 minuty od momenty gdy wypłyną. Podajemy z barszczem.

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe