Przepis na uszka z pieczarkami lub grzybami

Uszka z pieczarkami lub grzybami

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Sposób przygotowania uszek z pieczarkami lub grzybami:

Masło rozgrzewamy na patelni, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, którą oprószamy solą. Pieczarki lub grzyby kroimy w drobną kostkę, wrzucamy je do podsmażonej, zarumienionej cebuli. Smażymy ok 10 minut, doprawiamy do smaku.

Składniki na ciasto mieszamy w misce i wyrabiamy. W razie konieczności podsypujemy mąką. Wałkujemy, wykrawamy kółka wielkości ok 5 cm, nakładamy farsz i formujemy uszka. Gotujemy w osolonej wodzie ok.2-3 minuty od momenty gdy wypłyną. Podajemy z barszczem.

Przepis na uszka z pieczarkami lub grzybami
Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie