• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Trufle owsiane

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut aż zmiękną. Płatki owsiane, pestki dyni i kakao miksujemy w malakserze, dodajemy masło orzechowe, olej kokosowy oraz odsączone daktyle. Miksujemy pulsacyjnie do połączenia się składników. Z powstałej masy lepimy trufelki wielkości orzecha włoskiego. Możemy obtoczyć w kakao, wiórkach kokosowych, rozgniecionych orzechach lub zostawić takie jakie są. Smacznego!

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe