Trendy Lunch z groszkiem i marchewką zapiekany pod puree ziemniaczanym
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch z ryżem, groszkiem i marchewką 4 x 80 g
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 szklanka bulionu lub wody
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania Trendy Lunch z groszkiem i marchewką zapiekany pod puree ziemniaczanym:
Trendy Lunch gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy, dodajemy masło i ugniatamy na gładkie puree. TL wykładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy bulionem, nakładamy na wierz równomierni puree ziemniaczane. Zapiekamy w 200 stopniach przez ok. 20-30 minut, do zarumienienia się wierzchu. Jeśli mamy ochotę możemy zapiec w kilku małych kokilkach. Smacznego!