Przepis szakszuka z komosą ryżową i burratą

Szakszuka z komosą ryżową i burratą

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 mała cebula
  • 1 papryka
  • 4 duże pomidory
  • 2 łyżki Trendy Lunch z komosą ryżową Melvit
  • 2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • sól pieprz do smaku
  • oliwa
  • Buratta

Sposób przygotowania szakszuki z komosą ryżową i burratą:

Cebulę obierz, posiekaj i wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż przez chwilę, po czym dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, komosę ryżową, sól, pieprz i kmin rzymski. Smaż dalej co chwilę mieszając. Pomidory sparz we wrzątku, pokrój na kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż ok. 5-10 minut aż się rozpadną i stworzą sos, zestaw z gazu, dodaj burattę w całości na środku patelni lub porwij na mniejsze kawałki. Podawaj od razu.

Przepis szakszuka z komosą ryżową i burratą
Czas przygotowania:
30 min
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Średni
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie