Szakszuka z komosą ryżową i burratą
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 papryka
- 4 duże pomidory
- 2 łyżki Trendy Lunch z komosą ryżową Melvit
- 2 łyżeczki kminu rzymskiego
- sól pieprz do smaku
- oliwa
- Buratta
Sposób przygotowania szakszuki z komosą ryżową i burratą:
Cebulę obierz, posiekaj i wrzuć na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smaż przez chwilę, po czym dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, komosę ryżową, sól, pieprz i kmin rzymski. Smaż dalej co chwilę mieszając. Pomidory sparz we wrzątku, pokrój na kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż ok. 5-10 minut aż się rozpadną i stworzą sos, zestaw z gazu, dodaj burattę w całości na środku patelni lub porwij na mniejsze kawałki. Podawaj od razu.