• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Sałatka z tuńczykiem

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 1 saszetki Trendy Lunch z orkiszem i vermicelli
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 pomidory
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka
  • Na sos:
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki oliwy
  • ½ ząbka czosnku
  • Sól i pierz do smaku

Jak przygotować:

TL gotujemy ok. 15 minut w osolonej wodzie. Szpinak układamy w misce. Cebulę kroimy w piórka, pomidory i jajka w dużą kostkę, wsypujemy ugotowaną mieszanką TL oraz dodajemy tuńczyka. Mieszamy składniki na sos. Doprawiamy do smaku. Polewamy tuż przed podaniem.

Czas przygotowania:
45 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe