• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Sałatka z roszponką, pomidorami, ogórkiem, winegretem z Crispy

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

  • 150 g roszponki
  • 1 ogórek gruntowy
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • ½ czerwonej cebuli
  • Kiełki (dowolne)
  • 50 g parmezanu w płatkach
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku

Jak przygotować:

Roszponkę dokładnie myjemy i układamy w dużej misce. Ogórka obieramy i kroimy na kawałki, pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę na piórka. Układamy przygotowane składniki na sałacie. Posypujemy parmezanem i kiełkami. Mieszamy musztardę, oliwę, miód, sól i pieprz. Uzyskujemy sos, którym polewamy sałatkę. Podajemy.

Czas przygotowania:
20 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe