• Partner strategiczny:

Sałatka tabouleh

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy bulgur z vermicelli Melvit
  • 2-3 ogórki gruntowe
  • 2 średnie pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 3 gałązki szczypiorku wrac z cebulkami lub dymki
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka mięty
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Jak przygotować:

Ugotować kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wyłożyć na talerz i ostudzić. Pokroić w kostkę: cebulę, paprykę, pomidory i ogórki, opcjonalnie przed pokrojeniem papryki można ją upiec w piekarniku. Posiekać szczypiorek, miętę i pietruszkę następnie przełożyć do salaterki . Dodać oliwę, sok z cytryny oraz sól. Wymieszać. Połączyć z ostudzoną kaszą bulgur z vermicelli.

Smacznego!

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy