• Partner strategiczny:

Sałata z chia, pyszna, wiosenna i wzmacniająca

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Rzodkiewki myję i kroję na mniejsze części, najlepiej na ćwiartki. Gruszki myję, wykrawam gniazda nasienne i kroję wzdłuż na części. W kubeczku mieszam musztardę, olej sezamowy i syrop klonowy. 

Na patelni podprażam ciecierzycę z dodatkiem cynamonu i kardamonu aż się pięknie zarumieni. Dodaję łyżeczkę mieszankę z kubeczka i chia (szałwię hiszpańską). Do miski wkładam świeże liście mięty, szpinaku i rukoli, dodaję gruszki, rzodkiewki, ciecierzycę i polewam resztą sosu musztardowego.

Czas przygotowania:
30 min.
Ilość porcji:
1
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak