Rosół z Trendy Lunch
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch z orkiszem, vermicelli i suszonymi pomidorami
- korzeń pietruszki
- marchewka
- pasternak
- 1 cebula
- 2 liście białej kapusty
- plaster imbiru
- plaster kurkumy lub 1/4 łyżeczki
- pieprz i sól do smaku
- łyżka masła klarowanego
- natka pietruszki
Sposób przygotowania rosołu z Trendy Lunch:
Warzywa obieram, myję i kroję na mniejsze części. Cebulę kroję na 4 części. W garnku rozgrzewam masło klarowane, rozcinam torebkę z Trendy Lunch i wsypuję zawartość do garnka. Dodaję przyprawy, pokrojone warzywa, liście kapusty w całości podprażam przez około 5 -7 minut. Podsmażone zalewam 4 szklankami wody i gotuję do miękkości. Zupę podaje z poszatkowaną natką pietruszki.