Krem brokułowy z Trendy Lunch
Składniki:
- 1 saszetka Trendy Lunch pęczak, bulgur, soczewica zielona
- 500 ml wody
- 500 g brokuła
- marchew
- korzeń pietruszki
- 250 g świeżego szpinaku
- cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 porcja domowej bulionetki warzywnej (wielkość kostki rosołowej)
Sposób przygotowania kremu brokułowego z trendy Lunch:
Ugotuj Trendy Lunch zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obierz i pokrój wszystkie warzywa z wyjątkiem szpinaku, wrzuć je do gorącej wody. Dodaj bulionetkę. Gotuj całość 15 minut, dodaj szpinak – gdy będzie miękki zmniejsz ogień. Zmiksuj warzywa, dodaj ulubione przyprawy. Przełóż krem do miseczek i wymieszaj z zielonym Trendy Lunch. Zupa gotowa, smacznego !