Placuszki z Trendy Lunch quinoa
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 saszetka Trendy Lunch z quinoa
- 2 czubate łyżki mąki z ciecierzycy
- Garść świeżej bazylii
- 1 jajko
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania placuszków z Trendy Lunch quinoa:
Cukinię ścieramy na tarce, obsypujemy solą i zostawiamy na 15 minut by puściła wodę. TL z quinoa gotujemy według wskazań na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Cukinię odciskamy dokładnie na sitku, wrzucamy do miski. Dodajemy jajko, posiekaną bazylię, 4 łyżki ugotowanej komosy oraz mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, smażymy placuszki z obu stron do zarumienienia. Podajemy!