• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Placki jaglane z borówkami z Secret Fitness Jaglanką

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

Jak przygotować:

Jaglankę gotuję w szklance wody z dodatkiem chia, płaskiej łyżki masła klarowanego i szczypty soli. Całość powinna być ugotowana, gęsta i kleista. Do masy dodaję połowę borówek, utartą skórkę z cytryny i mieszam całość. 

Patelnię rozgrzewam, smaruję masłem klarowanym. Łyżką stołową wykładam przyjemnie gęstą masę i formuję z niej placuszki wielkości środka dłoni. Smażę na złoty kolor z obu stron, podaję polane złocistym miodem z listkami pachnącej bazylii i kilkoma świeżymi borówkami do dekoracji. Te placuszki są chrupiące, lekko słodkie i sycące, w połączeniu z bazylią są po prostu boskie!

Czas przygotowania:
Ilość porcji:
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe