Przepis na pierogi gryczane z kaszą jaglaną

Pierogi gryczane z kaszą jaglaną

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Przesianą mąkę gryczaną zalać wodą, wymieszać, dosypać mąkę pszenną i zagnieść ciasto. Kaszę jaglaną przelać wrzątkiem, podprażyć i zalać 1 szklanką wody. Gotować do momentu, aż kasza wchłonie wodę. Ostudzić. Szalotkę drobno posiekać, podsmażyć na patelni na maśle klarowanym delikatnie oprószyć solą. Kaszę jaglaną, szalotkę oraz fetę wymieszać starannie, w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, wykrawać krążki foremką lub szklanką. Na środek nakładać 1 łyżeczkę farszu, dokładnie zlepiać brzegi. Wrzucać partiami na osoloną, wrzącą wodę. Gotować 2-3 minuty od chwili, gdy wypłyną na powierzchnię.

Przepis na pierogi gryczane z kaszą jaglaną
Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie