• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Pierogi z Trendy Farsz

Autor przepisu: Zabawa w gotowanie

Składniki:

Jak przygotować:

Mąki przesiewamy do miski razem z solą, masło wrzucamy do gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia. Wlewamy do mąk, mieszamy łyżką a następnie wyrabiamy do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Ostawiamy pod przykryciem by odpoczęło. W tym czasie gotujemy farsz. Zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli i wsypujemy farsz, gotujemy do wsiąknięcia wody. Na patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę do zarumienienia. Dodajemy do ugotowanego farszu i mieszamy. Ciasto na pierogi wałkujemy kawałkami na cienko, wycinamy koła i nakładamy farsz. Zlepiamy pierogi. W garnku zagotowujemy wodę z solą, wrzucamy partiami pierogi i gotujemy ok 2 minuty po wypłynięciu. Podajemy.

Czas przygotowania:
120 min.
Ilość porcji:
4
Poziom trudności:
Trudny
Autor przepisu: Zabawa w gotowanie
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe