• Partner strategiczny:
  • Partner detaliczny:

Pieczona cieciorka

Autor przepisu: Maia Sobczak

Składniki:

  • cieciorka Melvit
  • 3 łyżki oleju kokosowego lub oliwy extra vergin
  • 1 łyżka soli morskiej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • szczypta mielonego chili

Jak przygotować:

1. Zostaw cieciorkę na 12 godzin w wodzie. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 º C z funkcją grzania góra- dół. Przygotuj blachę – wyłóż ją papierem do pieczenia.

2. Napęczniałe ziarna wypłucz, odsącz na sicie i osusz papierowym ręcznikiem. Ciecierzycę wsyp do miski, wymieszaj z oliwą i przyprawami.  

3. Rozprowadź na blasze, tak, by tworzyła jedną warstwę. Wstaw mieszankę do rozgrzanego piekarnika. Piecz 35  minut, w trakcie można 2 razy wymieszać, gdy cieciorka będzie chrupiąca przełóż ją do miski.

Czas przygotowania:
60 min.
Ilość porcji:
2
Poziom trudności:
Łatwy
Autor przepisu: Maia Sobczak
MELVIT S.A. © 2019 Wszelkie prawa zastrzeżone

Projekt: Kreatika Studio | Realizacja: Rock The Web | Strony internetowe